Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Όταν τον Οκτώβριο του 1967 ο Gunnar Nygren ίδρυε στην Ζυρίχη τον Όμιλο Intercop, μάλλον δεν φανταζόταν την τόσο σημαντική εξέλιξη που θα είχε στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών ειδών. Ή μπορεί και να το φανταζόταν, μιας και επέλεξε ο όμιλος του, να συσταθεί αρχικά από έξι εκπροσώπους εθνικών οργανισμών λιανικής πώλησης στον κόσμο.

 

Κι αν η λέξη Intercop δεν σας λέει κάτι, τότε αντικαταστήστε την με τη λέξη Expert. Όπως ακριβώς έκανε και το 1971 ο δημιουργός της. Η δεκαετία του 70’, όσο μακρινή κι αν μας φαίνεται είναι αυτή που έφερε την τεχνολογία πιο κοντά στην ζωή μας. Οι ηλεκτρικές συσκευές έμοιαζαν πια να είναι πιο εύχρηστες και προσβάσιμες ακόμα και σε λιγότερο advanced χρήστες και με την επιστήμη να βρίσκεται σε καλπάζουσα ανάπτυξη, η δεκαετία με αρχικό της τον θαυματουργό αριθμό 7, έδειχνε ιδανική για ίδρυση εταιριών ηλεκτρικών ειδών. Έτσι το εμπορικό σήμα της Expert κατοχυρώνεται διεθνώς και εταιρίες η μία μετά την άλλη προσαρτιόνται κάτω από την ομπρέλα της Ελβετικής προστασίας με τους… ειδικούς.

Τα επόμενα χρόνια θα κυλήσουν με πολλές επιτυχίες και σταθερή πορεία για τον όμιλο Expert, που θα αναπτύσσεται διαρκώς, εντάσσοντας στον κατάλογό του, όλο και περισσότερες χώρες, κάνοντας το όνομά του ταυτόσημο με την αξιοπιστία, την καλή ποιότητα και τις προνομιακές τιμές.

Το millennium αναζητά από τους γνώστες της αγοράς να αναπροσαρμοστούν σε νέες συνθήκες. Το ξεκαθάρισμα των αυθεντικών λάτρεων της πώλησης τεχνολογικών ειδών και όσων έχουν μείνει προσκολλημένοι στον προηγούμενο αιώνα μοιάζει πιο απαραίτητο παρά ποτέ. Ο 21ος αιώνας βρίσκει την Expert πιο δυνατή και πιο δραστήρια ακόμα και από την ίδια της την ίδρυση. Η Expert International GmbH θα γίνει Expert Global Inc και θα αγκαλιάσει τον αμερικανικό όμιλο AVB και τον όμιλο Cantrex του Καναδά. Παράλληλα θα εντάξει στους κόλπους της τη Betta Stores Ltd, εταιρία ηλεκτρικών ειδών της Νέας Ζηλανδίας και καταστήματα της Αυστραλίας.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει όλα τα καταστήματα Expert ανά τον κόσμο έχουν τους ίδιους στόχους. Να παρέχουν ειλικρινείς επαγγελματικές συμβουλές, να προσφέρουν ένα πλήρες φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών και φυσικά όλα αυτά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Ο ελβετικός κολοσσός ηλεκτρικών ειδών, που φέτος συμπληρώνει αισίως τα πενήντα χρόνια του στον χώρο της αγοράς, μετράει πάνω από 3.600 καταστήματα σε 22 χώρες σε Ευρώπη και Νότιο Αφρική.

Η χώρα μας, δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει στον μεγάλο σύνδεσμο καταστημάτων της Expert. Από το 2014 τα Expert έβαλαν την υπογραφή τους και στην Ελλάδα, δημιουργώντας μία από τις πλέον ανταγωνιστικές αλυσίδες εμπορίας και πώλησης ηλεκτρικών ειδών στην ελληνική αγορά.

Με 41 καταστήματα ανά την ελληνική επικράτεια, με επαγγελματίες που γνωρίζουν και αγαπούν την δουλειά τους και έχοντας ως κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση του πελάτη, τα Expert έχουν ήδη συνδέσει το όνομά τους με την αξιοπιστία και την τόλμη στην επιχειρηματικότητα και στην Ελλάδα.