Η Expert Δίπλα στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Η Expert Δίπλα στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινίασε το τέταρτο Παιδικό Χωριό SOS στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο Κρήτης. Μεταξύ των Δωρητών και η Expert Hellas.

To Σάββατο 2 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης, στη Φοινικιά Ηρακλείου, παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, δωρητών, υποστηρικτών και φίλων των Παιδικών Χωριών SOS.

Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης είναι το τέταρτο Παιδικό Χωριό SOS που λειτουργεί στην Ελλάδα, με σκοπό την προστασία και την περίθαλψη παιδιών που για σοβαρούς λόγους, δεν μπορούν να μεγαλώνουν με τους βιολογικούς γονείς τους και έχει κριθεί απαραίτητη η απομάκρυνση από την οικογένειά τους.

Μεταξύ των δωρητών που συνέβαλαν στην ανέγερση του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης ήταν και η Expert, εκφράζοντας την δέσμευση του Ομίλου να βρίσκεται στο πλευρό εκείνων που έχουν αυξημένες ανάγκες. Έτσι, η Expert Hellas, με τη συνεργασία και των προμηθευτών της, ανέλαβε να εξοπλίσει με οικιακές συσκευές, τηλεοράσεις, υπολογιστές, καθώς και με όλη την επίπλωση και τις ανάγκες σε κλινοσκεπάσματα, το νέο, τέταρτο στην Ελλάδα, Παιδικό Χωριό SOS, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε έκταση 5 στρεμμάτων, και αποτελείται από 2 σπίτια οικογενειών SOS όπου ζουν 20 παιδιά και έναν Ξενώνα Βρεφών SOS για 12 κακοποιημένα και παραμελημένα βρέφη και νήπια. Το Χωριό περιλαμβάνει επίσης ένα Κοινοτικό κτίριο όπου στεγάζονται γραφεία, βιβλιοθήκη, αίθουσες συναντήσεων και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για τα παιδιά και ενήλικες. Ο περιβάλλων χώρος περιλαμβάνει μία παιδική χαρά και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5.